Pontus Nyberg lämnar Nybro Vikings IF
Publicerad: 2024-03-27
Ledarstab
Pontus Nyberg var den som ledde oss upp i HockeyAllsvenskan och för detta kommer han alltid att vara hjälte i Nybro Vikings IF. Nu står det klart att Pontus lämnar föreningen.

Pontus Nyberg anslöt till Nybro Vikings IF sommaren 2022 för att bilda tränarpar tillsammans med Mikael Tisell. En tid in under Nybergs första år skedde ett tränarskifte och en ny konstellation bildades. Nybro Vikings tog sig till kvalserien mot HockeyAllsvenskan och mitt under denna skedde ytterligare förändringar i ledarstaben där Pontus Nyberg fick axla rollen som huvudtränare säsongen ut med Malte Jacobsson vid sin sida.

Det blev en framgångssaga föreningen sent kommer att glömma. Efter stor dramatik i den sista omgången av kvalserien blev avancemanget till HockeyAllsvenskan klart och firandet varade i flera dagar. 

Inför säsongen 2023/2024 tecknade Pontus ett nytt avtal som assisterande tränare till Tommy Samuelsson. Nu löper avtalet ut och föreningen har beslutat att inte förlänga detta ytterligare.

- Pontus Nyberg har betytt mycket för föreningen under de här två åren och kommer vara en del av föreningens historia för all framtid. Vi lyckönskar honom i kommande uppdrag, säger Kim Ahlqvist, klubbdirektör i Nybro Vikings IF.

Pontus Nyberg ser tillbaka på sina två år i klubben med glädje:

- Jag vill tacka för två roliga och lärorika år, med avancemanget som pricket över i:et. Jag vill också passa på att tacka övriga ledare, funktionärer, vikingarna uppe på medlemsbaren samt den fantastiska publiken i Liljas Arena (Där det oftast är fullsatt). Tack!, säger Pontus Nyberg. 

Stort tack för allt, Pontus!