Välkommen till Nybro Vikings, Tex Williamsson!
Publicerad: 2023-07-03
OFFICIELLT
Han var med under MoDo Hockeys avancemang till SHL för ett par månader sedan. Nu har Nybro Vikings IF gjort klart med meriterade Tex Williamsson som ny målvakt.

Tex Williamsson anslöt till MoDo Hockey till en början via lån från IK Oskarshamn och därefter permanent. Säsongen 21/22 blev en av de bästa i karriären och Tex Williamsson vann bland annat pris för "Årets räddning" och uttalades av många som den bästa målvakten i Hockeyallsvenskan.

Dessvärre tvingades Williamsson till operation inför säsongen 22/23 på grund av en förslitningsskada vilken höll honom borta från spel fram till februari i år. Sedan var han tillbaka och det blev under våren 9 matcher varav 4 i slutspelet innan avancemanget till SHL var ett faktum.

Den 32-årige målvakten har SHL-spel på meritlistan tillsammans med IK Oskarshamn men har även tillhört Malmö Redhawks och Frölunda. Nu ska han vara med på resan att etablera Nybro Vikings i Hockeyallsvenskan.

- Det är en erfaren målvakt som ansluter och det var vår ambition till den lediga målvaktsplatsen. Tex, tillsammans med Robin (Johansson), utgör ett väldigt intressant målvaktspar den kommande säsongen. Tex är en bra person som också vill dela med sig av all sin erfarenhet till övriga killar i omklädningsrummet, säger Nybro Vikings sportchef Rasmus Aro.

Tex Williamsson byter nu norra Sverige mot södra vilket skapar förutsättningar för att kunna bo hemma i Lammhult och verka närmre sin familj.

- Jag spelade för Nybro en kort period för över 10 år sedan och redan på den korta tiden fick jag ett gott intryck av föreningen, supportrarna och staden. Därefter har Nybro tagit ännu större steg och har något bra på gång som jag känner att jag vill vara med på, jag ska göra mitt bästa för att hjälpa, säger Tex Williamsson och fortsätter:

- Det känns väldigt kul och motiverande att spela för Nybro Vikings den kommande säsongen.

Avtalet är skrivet över 1 år. 

Lagbygget 23/24

Målvakter
Robin Johansson
Tex Williamsson (Nyförvärv, MoDo Hockey)

Backar
Jesper Mångs
Theo Nordlund (Nyförvärv, Sport)
Hugo Styf (Nyförvärv, MoDo Hockey)

Forwards
Adam Persson
Rihards Marenis (Nyförvärv, Örebro HK)
Simon Ericsson
Nikolai Skladnichenko
Juho Liuksiala
Eero Savilahti
Jesper Kandergård (Nyförvärv, Leksands IF)
Janne Väyrynen
Aleksi Ainali (Nyförvärv, Kristianstads IK)
Alex Tonge (Nyförvärv, Heilbronner Falken)
Daniel Ljungman (Nyförvärv, Rögle BK)
Gustav Karlsson (Nyförvärv, Örebro HK)