Alex Ciernik klar för Nybro Vikings
Publicerad: 2024-04-27
Truppen
Nybro Vikings har värvat den 19-åriga forwardstalangen Alex Ciernik.

Alex Ciernik är från Slovakien men har spelat ishockey i Sverige sedan 2014. Efter några säsonger i Flemmingsbergs IKs juniorverksamhet tog han klivet till Södertälje SK där han fick göra hockeyallsvensk debut redan som 16-åring. Ciernik tillbringade förra säsongen i Västerviks IK och trots sin unga ålder har han redan hunnit med att spela totalt 70 matcher i HockeyAllsvenskan. 

Ciernik är draftad av Philadelphia Flyers och har gjort 42 matcher på juniornivå med det slovakiska landslaget. Under sin sejour i Västervik spelade han 42 matcher och stod för 23 poäng. Kontraktet är skrivet över en säsong. 

Sportchef Mikael Aaro beskriver vad det är för typ av spelare vi får in.

- Alex Ciernik är en oerhört spännande ung forward med en härlig fart på skridskorna och näsa för mål och poäng. Trots sin unga ålder har han spelat på seniornivå i några år nu och har tagit kliv varje säsong. Nu hoppas vi att han kan fortsätta sin utveckling i vår miljö, säger Mikael Aaro.

Alex Ciernik förklarar valet att skriva på för Nybro Vikings. 

Det var en bra möjlighet att bli en del av en organisation som har växt och tagit stora steg de senaste åren. Jag kan inte vänta på att bli en del av det här och ta steg framåt både som lag och med min egen utveckling, säger Alex Ciernik.

Varmt välkommen till Nybro Vikings, Alex!

Kommunikatör Niklas Erlandsson