Maksims Semjonovs klar för Nybro Vikings
Publicerad: 2024-01-30
Truppen
Nybro Vikings har gjort klart med forwarden Maksims Semjonovs.

Den 23-åriga forwarden kommer senast från spel i Tingsryds AIF där det hittills under säsongen blivit tio poäng på 31 matcher för högerskytten. Maksims Semjonovs har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över resterande del av säsongen och har under tisdagen anslutit till laget. Detta innebär att han är spelklar till morgondagens match mot Almtuna.

Semjonovs är fostrad i IFK Arboga och Örebro HK men slog igenom på seniornivå säsongen 2020/21 när han i Lindlövens IF gjorde 43 poäng på 40 matcher i HockeyEttan. Säsongen därpå värvade AIK honom halvvägs in i säsongen och då stod Semjonovs för imponerande 25 poäng på 29 matcher i HockeyAllsvenskan. 

Sportchef Rasmus Aro kommenterar värvningen:

- När Maksims fanns tillgänglig passade det oss bra då vi sökt ytterligare en forward. Maksims har visat att han kan vara en bra spelare i HockeyAllsvenskan och kommer hit för att få en nystart på säsongen.

Varför väljer du att förstärka forwardssidan?

- Nu har vi 15 forwards i truppen vilket gör att vi är väl rustade mot skador och sjukdomar samtidigt som konkurrensen blir nyttig, säger Rasmus Aro.

Kommunikatör Niklas Erlandsson