Tack för allt, Nikolai Skladnichenko!
Publicerad: 2024-04-01
Truppen
Nybro Vikings och Nikolai Skladnichenko har enats om att bryta kontraktet.

Nikolai Skladnichenko kom till Nybro Vikings inför säsongen 22/23 och var ytterst delaktig i föreningens avancemang till HockeyAllsvenskan. Vi minns särskilt hans mål mot Piteå i den avgörande kvalmatchen mot HockeyAllsvenskan, då han spelade trots skadebekymmer och visade en otrolig moral.

Den gångna säsongen har Skladnichenko haft fortsatta skadebekymmer och spelade därför endast 30 matcher och gjorde 9 poäng. Totalt har Skladnichenko bidragit med 45 poäng över 72 matcher i Vikingströjan.

Nu har båda parter enats om att bryta kontraktet över 24/25 i förtid.

- "Niko" behöver en nystart och vi har därför lyckönskat honom i vad som ska bli hans nästa äventyr. Nikolai som person kommer bli otroligt saknad. Det är en fantastisk människa med ett stort hjärta som dock kämpat lite med just ishockeyn det senaste året, säger Kim Ahlqvist, klubbdirektör i Nybro Vikings IF som är talesperson gällande sportsliga frågor i föreningen tills dess att nya sportchefen Mikael Aaro är på plats.

Nikolai Skladnichenko är stolt över vad han åstadkommit i Nybro och ser fram emot att fortsätta spela ishockey i Sverige.

- Jag har haft två fantastiska år här i Nybro och vill tacka alla spelare, ledare och organisationen runtomkring. Nu väntar något nytt för mig, vad vet jag inte ännu, men jag har som högsta önskan att bli kvar i Sverige tillsammans med min familj. Vi trivs här, säger Nikolai Skladnichenko.

Tack "Niko" för ditt artisteri på isen och för hur du agerat vid sidan av isen. Får vi möjlighet till hösten, kommer du att hyllas på isen för den stora hjälte som du är - du tog oss till HockeyAllsvenskan!