Välkommen till Nybro Vikings, Maxim Golod!
Publicerad: 2023-07-26
OFFICIELLT
I tre år har han tillhört Anaheims organisation efter att ha signerat ett "NHL entry-level contract". Under den gångna säsongen blev han tradad till Chicagos organisation. Kommande säsong spelar Maxim Golod i Nybro Vikings IF.

Den 23-årige kanadensaren Maxim Golod ansluter till Nybro Vikings och har signerat ett avtal som sträcker sig över kommande säsong.

Trots sin ringa ålder har Golod hunnit med att uträtta mycket. För drygt tre år sedan signerade Golod ett "NHL entry-level contract" med Anaheim Ducks utan att tidigare har varit draftad. Detta kom efter en makalös säsong i OHL med Erie Otters där han noterades för 78 poäng (25+53) över 63 matcher. Anaheims organisation har Golod sedan tillhört under de senaste tre säsongerna där det blivit spel i såväl AHL som ECHL.

Under sin tid i Anaheim Ducks organisation var det spel i AHL-laget San Diego Gulls samt i ECHL med Tulsa Oilers. Totalt blev det 35 matcher och 9 poäng (2+7) med San Diego Gulls och 72 poäng över 84 matcher med Tulsa Oilers.

Efter flytten till Chicagos organisation blev det spel i AHL med Rockford Icehogs och Indy Fuel i ECHL. I Rockford Icehogs blev det totalt 3 matcher, dock utan poäng. I Indy Fuel blev det 6 poäng över 10 matcher.

Nu väntar spel i Hockeyallsvenskan och Nybro Vikings och första synen av Max, som han kallas, blir på ispremiären den 7 augusti i Liljas Arena klockan 18.00. 

Sportchefen Rasmus Aro om Maxim Golod:

- En ung kanadensisk forward som har sina styrkor i det offensiva spelet, han är en smart spelare med mycket "skills". Han har gjort en del matcher i AHL men framförallt levererat bra i ECHL. Det ska bli spännande att se honom i Europeisk hockey.

Maxim Golod har redan börjat packa sina väskor för att flyga över Atlanten till Nybro och inleda träning med laget.

- Jag är väldigt glad över möjligheten att få spela för Nybro Vikings i Hockeyallsvenskan. Det är i mina ögon ett lag på frammarsch, speciellt efter förra säsongens framgångar. Jag har bara hört bra saker om personalen, tränarna, staden och supportrarna vilket gjorde att det var ett enkelt beslut för mig att välja Nybro. Jag ser framemot att lära mig mer om den svenska kulturen och bo i Sverige. Jag har höga förväntningar på mig själv och laget och att vi kan göra något bra tillsammans, I hope "the sky is the limit this season", säger Max Golod.

Lagbygget 23/24

Målvakter
Robin Johansson
Tex Williamsson (Nyförvärv, MoDo Hockey)

Backar
Jesper Mångs
Theo Nordlund (Nyförvärv, Sport)
Hugo Styf (Nyförvärv, MoDo Hockey)
Jakob Bondesson (Nyförvärv, Kristianstads IK)

Forwards
Adam Persson
Rihards Marenis (Nyförvärv, Örebro HK)
Simon Ericsson
Nikolai Skladnichenko
Juho Liuksiala
Eero Savilahti
Jesper Kandergård (Nyförvärv, Leksands IF)
Janne Väyrynen
Aleksi Ainali (Nyförvärv, Kristianstads IK)
Alex Tonge (Nyförvärv, Heilbronner Falken)
Daniel Ljungman (Nyförvärv, Rögle BK)
Gustav Karlsson (Nyförvärv, Örebro HK)
Maxim Golod (Nyförvärv, Indy Fuel)