Nybro Vikings hedrar Björn "Böna" Johansson
Publicerad: 2023-06-28
Nybro Vikings IF har beslutat att hedra Björn "Böna" Johansson genom ett emblem på hjälmarna säsongen 2023/2024 samt att instifta ett hederspris i "Bönas" namn.

Den 30 maj rycktes en vän ifrån oss. Björn "Böna" Johansson avled efter en längre tids sjukdom. Nybro Vikings IF har nu beslutat att hedra "Böna" genom att under säsongen 2023/2024 spela med ett särskilt emblem med "Böna #6" på hjälmarna.

I samråd med "Bönas" familj har Nybro Vikings nu även beslutat att instifta ett hederspris i "Bönas" namn som likt föreningens andra stipendier kommer att delas ut i samband med årsmötet.

Björn "Böna" Johanssons hederspris

Björn "Böna" Johansson hederspris instiftas genom stöd till Björn "Böna" Johanssons minnesfond enligt nedan. Varje år kommer priset tilldelas den spelare i Nybro Vikings ungdomsverksamhet som under året verkat för fair play både gentemot sina egna lagkamrater och motståndarlagets. En riktig kompis.

"Jag gör mer nytta på isen än i utvisningsbåset", menade "Böna" under sin aktiva karriär. Detta skall nu hedras.

Vill du bidra till Björn "Böna" Johanssons minnesfond som i sin tur skapar ett underlag för Björn "Böna" Johanssons hederspris?   

Sätt in valfritt bidrag på bankgiro: 356-5439
Märk betalningen med "Bönas Minnesfond"

Swisha valfritt bidrag till 123 28 382 17.
Märk betalningen med "Bönas Minnesfond"

Här nedan listas alla som bidrar till "Bönas Minnesfond":
Kim Ahlqvist
Rasmus Aro