Eskil Wold klar för Nybro Vikings!
Publicerad: 2023-10-10
Truppen
Nybro Vikings har signerat ett avtal med den 21-årige norske landslagsmannen Eskil Wold.

Nybro Vikings förstärker laget med den norske landslagsmannen Eskil Wold.

21-årige Eskil Wold har trots sin ringa ålder hunnit med att uträtta mycket på hockeyscenen. Han korades bland annat till Årets Rookie i norsk ishockey säsongen 21/22 och har representerat samtliga landslag från U16 och upp till A-landslaget.

Nu har Eskil Wold signerat ett kontrakt med Nybro Vikings IF över säsongen 23/24 och han ansluter från HPK i den finska högstaligan.

- Det är en spännande, ung och driven spelare vi får i Eskil. Han besitter bra egenskaper i sin skridskoåkning, spelförståelse och är bra tränad vilket vi tror kommer passa in bra hos oss och i HockeyAllsvenskan, säger sportchef Rasmus Aro.

Eskil Wold ses som en stor talang i Norge och slog igenom i sin moderklubb Frisker Asker redan som 18-åring då han gjorde 5 poäng på 22 matcher. Som 19-åring, säsongen 21/22, tog Eskil nya kliv i sin utveckling och stod för 42 poäng (24+18) på 49 matcher i den norska högstaligan vilket också ledde till spel i såväl U20-landslaget som det norska A-landslaget.

Därefter gick flytten till den finska högstaligan och HPK där han spenderade säsongen 22/23. Samma säsong representerade han det norska A-landslaget och där det blev 6 poäng (3+3) på 8 matcher.

Säsongen 23/24 inleddes i samma HPK men nu går alltså flyttlasset till Sverige och Nybro Vikings IF. Han kommer till en stad där det råder Hockeyfeber och där det är mer eller mindre fullsatta läktare varje vecka.

Eskil ansluter till Nybro Vikings under torsdagen och en intervju kommer att publiceras senare under veckan.

Kommunikatör Niklas Erlandsson