Hannes Johansson och Rihards Marenis lämnar Nybro Vikings
Publicerad: 2024-05-08
Truppen
Nu står det klart att varken Hannes Johansson eller Rihards Marenis kommer att spela i Nybro Vikings den kommande säsongen.

30-åriga Hannes Johansson anslöt till Nybro Vikings från Tingsryds AIF inför säsongen 2021/22. Efter tre säsonger i Vikingströjan går nu Nybro Vikings och Johansson skilda vägar.

Med sin fina skridskoåkning, fart och uppoffrande spel har Johansson under sin tid i Nybro varit en mycket uppskattad spelare i Liljas Arena. På 140 matcher blev det totalt 74 poäng och han är en av hjältarna som var med och tog oss tillbaka till HockeyAllsvenskan.

- Vi vill önska Hannes ett stort lycka till i framtiden och med hans kommande äventyr, säger sportchef Mikael Aaro. 

Klubbdirektör Kim Ahlqvist säger så här om Hannes Johanssons tid i Nybro Vikings:
- Hannes betydelse för föreningens resa de senaste säsongerna är stor. Han kommer att bli saknad i föreningen men blir ihågkommen som en av de hjältarna som tog oss upp till HockeyAllsvenskan. 

Hannes Johansson ser tillbaka på sina år i Nybro med glädje och skickar en hälsning till alla supportrar.

- Det har varit en fantastisk tid i Nybro Vikings och avancemanget till Hockeyallsvenskan kommer jag bära med mig som mitt bästa minne. Jag vill önska alla i och runt föreningen ett stort lycka till och ett stort tack till alla supportrar, säger Hannes Johansson.

När hösten kommer och om möjligheten ges kommer vi att tacka av Hannes på isen i Liljas Arena. Stort tack för dina insatser i Nybro Vikings, Hannes!

En annan forward som också lämnar Nybro Vikings är Rihards Marenis. Lettländaren anslöt till Nybro Vikings inför säsongen 23/24 och gjorde 37 poäng på sina 51 matcher i Vikingströjan. 
 
Vi tackar Rihards för hans tid i föreningen och önskar honom ett stort lycka till framöver, säger sportchef Mikael Aaro.

Kommunikatör Niklas Erlandsson