Nybro Vikings skriver rookieavtal med Isak Dabäck
Publicerad: 2024-05-28
Truppen
Den egna produkten Isak Dabäck har skrivit på ett rookieavtal över säsongen 2024/25.

De senaste åren har en omfattande satsning skett på föreningens J18 och J20 vilket inneburit att kvalitén i den dagliga verksamheten höjts flera nivåer. De båda lagen har gått från att vara en gemensam träningsgrupp till att vara numerärt fulltaliga var och en för sig och med detta har också sportsliga framgångar kommit.

Föreningens J18 spelar numera i landets nästa högsta serie - J18 Div 1, medan J20 spelar i J20 Div 1 med målsättning om att avancera i framtiden. Därutöver har vi ett mycket väl fungerande hockeygymnasium (LIU).

Under föregående säsong fick två spelare från föreningens J-lag speltid i HockeyAllsvenskan. Forwarden Anton Pettersson samt backen Isak Dabäck.

Nu belönas Dabäck med ett A-lagskontrakt. 17-åringen, som fyller 18 år om ett par månader, har signerat ett rookieavtal som sträcker sig över säsongen 2024/2025. Dabäck gjorde sin hockeyallsvenska debut den 27 december 2023 mot Västerviks IK och var med och tränade med A-laget i olika perioder under säsongen 23/24. Under den gångna säsongen spelade Dabäck 22 matcher och gjorde nio poäng i J18 och gjorde 20 matcher med 13 poäng i J20. I A-laget var han med totalt fyra matcher. 

- Isak har haft en fin utveckling och har visat ett starkt eget driv för att hela tiden förbättra sin hockey. Han gjorde bra ifrån sig när han fick chansen ifjol på både träningar och i match och nu vill vi se honom i vår miljö mer kontinuerligt och därför belönas han med ett A-lagskontrakt, säger sportchef Mikael Aaro och fortsätter:

- Sedan behöver Isak fortsätta spela mycket matcher. Därför kommer han när han inte spelar med A-laget att fortsatt spela med J20. 

Isak Dabäck själv är glad över att få möjligheten att vara en del i den hockeyallsvenska truppen kommande säsong.

- Det känns väldigt roligt att jag får denna chansen av Nybro Vikings och jag tror det kommer göra gott för min utveckling. Jag ska göra mitt yttersta för att fortsätta utvecklas och samtidigt hjälpa laget med en positiv energi, säger Isak Dabäck.

Kommunikatör Niklas Erlandsson