Välkommen till Nybro Vikings, Nichlas Torp!
Publicerad: 2023-07-29
OFFICIELLT
Från HV71 till Nybro Vikings IF. Föreningen välkomnar den Tre Kronor-meriterade backen Nichlas Torp!

Han har vunnit SM-Guld och SM-silver samt avancerat till SHL med HV71. Han står noterad för spel i fler än 500 SHL-matcher. Nu ska Nichlas Torp dra på sig Nybro Vikings-tröjan och har signerat ett 2-årsavtal som sträcker sig över säsongerna 23/24 samt 24/25.

- Vi har haft en dialog med Nichlas över en lång tid så det känns såklart väldigt roligt att det nu är klart. Vi vet precis vad vi får i Nichlas som är en stark, fysisk back som alltid ger allt i varje match och på varje träning, säger Rasmus Aro, sportchef i Nybro Vikings.

- Med sin erfarenhet, rutin och sina ledaregenskaper kommer Nichlas att ha en stor roll i vår upplaga av Nybro Vikings kommande två säsonger, fortsätter Aro.

Nichlas Torp har ett gediget CV. Han har bland annat representerat HV71 i SHL och Hockeyallsvenskan i inte mindre än 278 matcher. Torp har också 190 matcher med MoDo i SHL. Därutöver har han hunnit med ett utlandsäventyr i Tyska högstaligan DEL där han tillhört Nürnberg Ice Tigers samt Düsseldorfer EG och spelat 77 matcher. Så sent som säsongerna 2019/2020 samt 2020/2021 tillhörde han IK Oskarshamn och blev mycket populär i klubben under deras två första säsonger i SHL.

Nichlas Torp, som har egenskapen att bli en publikfavorit i klubbarna han representerar, lämnar nu Jönköping för Nybro.

- Det här känns spännande och en riktigt rolig satsning. Nybro har varit proffsiga från första stund och har en klar plan för hur man ska etablera sig i Hockeyallsvenskan. Nu ser man fram emot att flytta ned till Nybro och träffa alla, säger Nichlas Torp.

- För mig är Nybro en hockeystad och jag förknippar Nybro med Hockeyn. Nu vill jag vara med och göra Nybro till ett etablerat Hockeyallsvenskt lag igen. 

Har du någon hälsning till fansen?

- Man har hört talas om grytan, ett fullsatt Liljas Arena, och det ser jag verkligen fram emot att åka in inför. Jag hoppas att det blir mycket folk redan i ispremiären den 7 augusti, säger Nichlas Torp.

Avtalet är skrivet över de kommande två säsongerna, 23/24 samt 24/25.

Lagbygget 23/24

Målvakter
Robin Johansson
Tex Williamsson (Nyförvärv, MoDo Hockey)

Backar
Jesper Mångs
Theo Nordlund (Nyförvärv, Sport)
Hugo Styf (Nyförvärv, MoDo Hockey)
Jakob Bondesson (Nyförvärv, Kristianstads IK)
Alexander Molldén (Nyförvärv, Mora IK)
Nichlas Torp (Nyförvärv, HV71)

Forwards
Adam Persson
Rihards Marenis (Nyförvärv, Örebro HK)
Simon Ericsson
Nikolai Skladnichenko
Juho Liuksiala
Eero Savilahti
Jesper Kandergård (Nyförvärv, Leksands IF)
Janne Väyrynen
Aleksi Ainali (Nyförvärv, Kristianstads IK)
Alex Tonge (Nyförvärv, Heilbronner Falken)
Daniel Ljungman (Nyförvärv, Rögle BK)
Gustav Karlsson (Nyförvärv, Örebro HK)
Maxim Golod (Nyförvärv, Indy Fuel)
Hannes Johansson