Emil Forslund klar för Nybro Vikings
Publicerad: 2024-04-13
Truppen
Nybro Vikings har gjort klart med den 30-åriga forwarden Emil Forslund.

Efter att ha presenterat Matt Berry som vårt första nyförvärv tidigare i veckan kan vi nu meddela att Emil Forslund har skrivit på ett tvåårsavtal och blir därmed föreningens andra nyförvärv till säsongen 2024/25. Säsongen 2023/24 spenderade Forslund som lagkapten i Tingsryds AIF. Som 30-åring har den skridskostarka forwarden hunnit med en hel del i sin hockeykarriär. 

Forslund som ursprungligen är från Tidaholm och spenderade juniortiden i Skövde IK och Leksands IF fick sitt stora genombrott i Tingsryds AIF där han gjorde fem starka säsonger mellan 2013 och 2018. Efter succén i Tingsryd fick Brynäs IF upp ögonen för Forslund där det blev två säsonger i SHL. Under sin tid i Brynäs hann Forslund även med två kortare utlåningar till SaiPa i finska Liiga och Färjestads BK i SHL. Säsongen 2020/21 gick flyttlasset vidare till Växjö Lakers där han under sina två säsonger vann ett SM-guld. Efter en sejour i Östersund flyttade han sedan tillbaka till Tingsryd där han under den gångna säsongen även var lagkapten. Även under fjolåret fick Forslund känna på hetluften i SHL då han var utlånad till Malmö Redhawks ett par matcher där han imponerade. 

Totalt har Emil Forslund 218 SHL-matcher (43 poäng) och 259 HockeyAllsvenska matcher (95 poäng). Så här säger huvudpersonen själv om att fortsätta karriären i Nybro Vikings:
- Det ska bli jättekul att komma till Nybro och bygga vidare på förra säsongen som gick hela vägen till kvartsfinal. Jag vill komma in och hjälpa laget med min rutin och fart så att vi ska kunna gå ännu längre, säger Emil Forslund.

Du har mött Nybro under säsongen och spelat framför våra supportar. Vill du skicka en hälsning till alla supportrar där ute?
- Jag hoppas att kommande säsong fortsätter med lika bra tryck från supportrarna och fulla läktare, säger Emil Forslund. 

Förutom all sin rutin kan Forslund bidra med mycket annat i spelet. Huvudtränare Tommy Samuelsson säger så här om nyförvärvet:
- Vi har följt Emil under den säsongen som gått och han har visat att han besitter en hög lägstanivå. Det är en framåtlutad spelare med en naturlig aggressivitet som är viktigt i dagens hockey. Med sin snabbhet ställer han också frågor till motståndarna på ett sätt som uppskattas av både mig som tränare och sina medspelare. Emil besitter också ledaregenskaper som vi är glada över att få in i vårt omklädningsrum, säger Tommy Samuelsson. 

Avtalet är skrivet över säsongerna 2024/2025 samt 2025/2026.

Välkommen till Nybro Vikings, Emil!

Kommunikatör Niklas Erlandsson