Janne Väyrynen lämnar Nybro Vikings
Publicerad: 2024-04-25
Truppen
Efter fyra säsonger i Nybro Vikings står det nu klart att Janne Väyrynen lämnar föreningen.

Janne Väyrynen anslöt till Nybro Vikings under säsongen 2020/21 från det slovakiska laget HK Ducla Trencin. Fyra säsonger senare kan vi konstatera att det blev totalt 169 matcher och imponerande 105 poäng i Vikingströjan. 

Med sitt stenhårda skott, skarpa målsinne och sin enorma kämpaglöd blev Janne Väyrynen snabbt en publikfavorit i Liljas Arena och har ofta gått under benämningen "Super-Janne". Han är en av de stora hjältarna som var med och tog oss tillbaka till HockeyAllsvenskan och var ofta en spelare som var tungan på vågen när matcherna stod och vägde. 

Inte minst efter uttåget mot Brynäs i kvartsfinalen såg man vad Janne Väyrynen har betytt för Nybro Vikings och vad Nybro Vikings har betytt för Janne Väyrynen när ett fullsatt Liljas Arena gav honom stående ovationer och skanderade hans namn långt efter slutsignal.

Även i HockeyAllsvenskan visade Janne Väyrynen att han har en näsa för mål och gjorde under säsongen 12 mål trots en mer begränsad speltid än under tidigare säsonger. Mikael Aaro har tillträtt sin position som ny sportchef i Nybro Vikings IF och han säger så här om att gå skilda vägar med Väyrynen:

- Janne har haft en stor betydelse för hockeyn här i Nybro de senaste åren och därför var det här ett tufft beslut att fatta. Från hela föreningen vill vi verkligen tacka Janne för hans stora engagemang för Nybro Vikings och lyckönska honom i framtiden, säger Mikael Aaro.

Janne Väyrynen är tacksam över sin tid i föreningen och vill rikta ett tack till alla som varit med på resan.

- Jag vill tacka Nybro Vikings för möjligheten att spela i föreningen under fyra säsonger. Det har varit den hittills bästa tiden i min karriär. Jag vill också tacka alla spelare samt de som arbetat med oss spelare genom åren. Jag har känt mig som hemma från första stund, säger Janne Väyrynen.

Väyrynen har känt av kärleken från läktarna och avslutar med att tacka alla som stöttat honom och laget under hans tid i klubben.

 - Ett stort tack till alla våra supportrar som gett ett stort stöd varje dag. Det har varit fantastiskt att känna energin och jag älskar vad alla känner för hockeyn i Nybro. Jag är så tacksam för allt stöd jag personligen fått under alla dessa år. Tack för allt, säger Janne Väyrynen

Super-Janne, du kommer alltid bli ihågkommen i föreningens historieböcker som en av de stora hjältarna som tog oss tillbaka till HockeyAllsvenskan. När hösten kommer och om möjligheten finns kommer vi att tacka av dig på isen för den stora hjälte du är!  

Kommunikatör Niklas Erlandsson