Malte Jakobsson lämnar Nybro Vikings
Publicerad: 2024-04-20
Ledarstab
Målvaktstränare Malte Jakobsson lämnar Nybro Vikings efter sex säsonger i föreningen.

Malte Jakobsson har varit målvaktstränare i föreningen sedan sommaren 2018 då han signerade kontraktet och tog plats i ledarstaben där Sami Lehtinen var huvudtränare.

Sedan dess har han varit Nybro Vikings trogen som målvaktstränare och varit starkt bidragande till våra målvakters fina utveckling.

Under säsongen 22/23, då laget avancerade till Hockeyallsvenskan fick Malte kliva in som assisterande tränare till Pontus Nyberg mitt under brinnande kvalserie - och som de båda gjorde det. Tack!

Också under den gångna säsongen har Malte lotsat Tex Williamsson, Robin Johansson och Daniel Fahlström genom säsongen som slutade med en kvartsfinal. Men nu tar sagan slut, åtminstone för den här gången.

Malte Jakobsson lämnar Nybro Vikings IF.

- Föreningen hade gärna sett att Malte fortsatte men hans nya arbete gör det inte möjligt att kombinera sysslan som målvaktstränare och vi är inte i ett läge där vi har möjlighet att heltidsanställa en målvaktstränare, säger Kim Ahlqvist, klubbdirektör i Nybro Vikings IF.

- Malte har betytt mycket för Nybro Vikings och kommer bli ihågkommen som en av de stora hjältarna som tog upp oss i Hockeyallsvenskan. Han blir saknad men vi hoppas alla att han på något sätt finns kvar i föreningen, fortsätter Ahlqvist.

Malte Jakobsson ser tillbaka på sex år i föreningen där utvecklingskurvan som lag säsong efter säsong pekat uppåt och som nu under den gångna säsongen fick triumferas med en kvartsfinal.

- Det är med glädje och stolthet jag ser tillbaka på den resa vi som förening gjort under mina år i representationslaget. Sex säsonger där jag växt både som ledare och människa. Många fina relationer och ögonblick packar jag ner i trunken när jag med blandade känslor väljer att kliva åt sidan, säger Malte Jakobsson.

- Föreningen är ute på en häftig resa och det ska bli intressant att följa den framöver. Vad som händer för egen del rent hockeymässigt, vet jag inte ännu. Men sak är säker. Vi syns i augusti, när isen i Liljas är spolad igen, avslutar Jakobsson.

Tack för allt, Malte!