Kapten Persson lämnar Nybro Vikings!
Publicerad: 2024-04-08
Truppen
Lagkapten Adam Persson har under fyra säsonger burit laget från sin centerposition och var en av de stora hjältarna som tog föreningen tillbaka till HockeyAllsvenskan. Nu står det klart att han lämnar Nybro Vikings.

Adam Persson anslöt till Nybro Vikings inför säsongen 2020/2021 och har varit en grundpelare i vår resa mot HockeyAllsvenskan. Adam är en spelare som under dessa år presterat på en hög nivå match efter match efter match. Med sin styrka, intensitet och förmåga att vinna tillbaka puckar och han varit en viktig pusselbit i laget. På 209 matcher i Nybro Vikings blev det 126 poäng (49+77). Adam kommer att bli oerhört saknad i kommande säsongs upplaga av Nybro Vikings.

Under säsongen 22/23 utsåg spelartruppen Adam Persson till ny lagkapten och han har burit C:et på bröstet med den äran. Han har alltid gått i bräschen vid såväl träning som match och andra aktiviteter föreningen genomfört. En sann förebild!

Efter fyra starka säsonger i Vikingströjan väljer nu Adam Persson att gå vidare i karriären. 

- Nybro Vikings hade gärna sett Adam i föreningen ännu ett år och det var vår intention när vi startade vår dialog. Men Adam själv vill annat och då kan vi endast lyckönska honom i hans fortsatta karriär. Adam är och kommer för alltid vara en av de riktigt stora hjältarna som tog oss tillbaka till HockeyAllsvenskan, säger Kim Ahlqvist, klubbdirektör i Nybro Vikings IF som är den som tills dess att Mikael Aaro är i tjänst kommunicerar officiellt tillsammans med Tommy Samuelsson.

Kapten Persson själv minns tillbaka på fyra starka säsonger i föreningen.

- Fyra säsonger som jag kommer att minnas med stor glädje och stolthet. Det har varit fantastiska år där alla säsonger har haft sin charm, men avancemanget till HockeyAllsvenskan kittlar ju lite extra såklart. Jag vill rikta ett stort tack till alla inom föreningen och alla supportrar som stöttat både mig och laget i med som motgång. Ni är verkligen grymma! Fortsätt med att skapa en magisk inramning i Liljas Arena för den är svårslagen i sina bästa stunder. Tack för allt, säger Adam Persson. 

Kapten Persson - alltid ihågkommen i föreningens historieböcker som en av de stora. Tack för dina insatser. När hösten kommer och om möjligheten finns kommer vi att tacka av dig på isen för den stora hjälte du är!