Matt Berry klar för Nybro Vikings
Publicerad: 2024-04-10
Truppen
Nybro Vikings har gjort klart med den 31-åriga amerikanen Matt Berry som blir det första nyförvärvet inför kommande säsong.

Det är snart tre veckor sedan säsongen tog slut och nu har vi gjort klart med vårt första nyförvärv till kommande säsong. Den 31-åriga forwarden Matt Berry har skrivit på ett ettårsavtal med Nybro Vikings. 

Matt Berry lämnade USA inför säsongen 23/24 för ett äventyr i Europa och har under säsongen spelat i HK 32 Liptovsky Mikulas från Slovakien. Där blev det 38 poäng (17+21) på 53 matcher för den högerfattade forwarden. Åren dessförinnan har Berry visat sig vara en stark poängspelare i främst ECHL men till viss del även i AHL. Under sina två sista säsonger i USA gjorde Berry totalt 145 poäng på 158 matcher. 

Huvudtränare Tommy Samuelsson säger så här om nyförvärvet som kan spela både som center och ytterforward, men är tänkt som ytterforward i Nybro Vikings IF:

- Det har blivit mycket video och många tagna referenser för att få en så god bild av Matt som det är möjligt. När det efter vår utvärdering stod klart att han var intresserad av att komma till oss blev det ett ganska enkelt beslut, säger Tommy Samuelsson. 

- Matt är en spelare med grit (Starkt driv) och med en näsa för mål och assist. Han har presterat i de ligor han har varit i, vare sig det varit ECHL, AHL eller Slovakien. Det är också positivt att han har en säsong bakom sig på en stor rink och vet därför vad han kommer till, säger Tommy Samuelsson. 

Den spelskickliga amerikanen ser fram emot att komma till Sverige och att spela i Nybro Vikings:

- Det känns fantastiskt roligt att åka över och spela i Sverige nästa säsong och jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och sätta på mig Vikingströjan, säger Matt Berry. 

Vad vet du om Sverige sedan tidigare?
- Jag vet faktiskt inte så mycket. Men jag vet att det spelas bra hockey i Sverige och att det blir riktigt kallt om vintrarna hos er. 

Och om Nybro?
- Just Nybro vet jag är en lite mindre stad men med otroligt passionerade fans som bryr sig mycket om Vikings. 

Om du skulle hälsa något till fansen, vad skulle du säga då?
- Jag skulle vilja be dem göra sig redo för en riktigt spännande säsong och jag hoppas ge dem en av de bästa säsongerna de haft på många år. Go Vikings, avslutar Berry. 

Välkommen till Nybro Vikings, Matt!

Kommunikatör Niklas Erlandsson